Winterfeest

Na een succesvol Lentefeest gaan we ook nu weer een mooi feest maken met elkaar. Nu in winterse sferen met van alles te beleven voor jong en oud. Het feest staat in het teken van ontmoeten en verbinden.

Muzikale omlijsting

Onze enthousiaste vrijwilligers Marjanne en Karin zorgen voor een gevarieerde muzikaal aanbod deze dag. Het programma is nog niet rond, maar zeker is dat Karin en Henk bekende ‘feel good’ muziek spelen uit de jaren 70, 80 en 90. Beiden zijn professionele muzikanten die zelfs de verstokte ‘niet meezinger en meedanser’ weten te verleiden mee te doen.   En als de Chanty mannen uit Zevenhuizen gaan zingen dan deins je vanzelf mee op de maat. Later meer over de andere muzikanten.

De markt, proef, ruik en koop de lekkerste producten uit je regio

Het pleintje voor onze Buurderij wordt omringd door marktkramen. Onze telers en producenten vertellen je met trots over hun producten en hun manier van werken. En natuurlijk nemen ze hun ‘waar’ mee die je rechtstreeks van hen kunt kopen deze dag. Aanwezig zijn:

 • Hoeve Biesland (zuivel, brood, banket)
 • Gerizim (groenten)
 • Olivarera (biologische olijfolie uit Spanje)
 • Remco Greens (microgroenten)
 • Floating Farm (zuivel)
 • Geitenkaasboerderij van Dorp (geitenkaas)
 • Land van Ons, Brouwerij1923 en Anton de Wit (eieren)
 • De Hof van Seghwaert (Perensap)
 • Boer & Buurt laat zien wat je allemaal met knolselderij kunt bereiden, bakt pannenkoeken van eigen meel
 • Erika Vlasman van Voeding4fit kan jullie alles vertellen over gezonde voeding en een gezonde levensstijl.
 • De koffie en gebakkraam van Boer & Buurt, een vers bakkie espresso en cappuccino met een heerlijk stuk zelf gebakken taart. Daar kun je geen ‘nee’ tegen zeggen.

Voor de kinderen

Voor de kinderen hebben we iets leuks bedacht. Louise Hordijk van The Game Inn uit Nieuwerkerk aan den IJssel neemt de kinderen mee in het spannende zeer populaire WOLVENSPEL. Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders op één van de kleine ontmoetingsplekken (tent met verwarmingseenheden genieten van vers gezette koffie, gebak, soepen en wellicht nog meer lekker…)

Creatieve inwoners / ondernemers aan het werk zien

Boer & Buurt staat voor duurzaam ondernemerschap. Naast het stimuleren van duurzame voedselproductie voor de regio, werken we graag samen met ondernemers uit Zuidplas die een circulaire economie een warm hart toedragen. Aanwezig zullen zijn:

 • Hanna Markus uit Zevenhuizen met haar sociale onderneming Enfantique
 • Rob Nelissen uit Moordrecht die een tweede leven geeft aan leer, hout en zeildoek dat is gebruikt voor promotie. Gedurende dag kan je Rob aan het werk zien en misschien kom je op het idee dat je hem graag een speciaal cadeau wilt laten maken.
 • Hetty van Driel is druk bezig met het vilten. Ze maakt de meest aanraakbare voorwerpen die je je maar kunt bedenken.

Promotie voor een schone leefomgeving

Duurzaam is ook zorgen voor een schone leefomgeving. Sandra Danckaerts van ‘De Rotte plasticvrij’ vertelt jullie graag over hoe zij zich samen met gebruikers van het gebied inzetten om vanaf 2025 een plasticvrij Landschapspark de Rotte te hebben. Voor de kinderen hebben we iets leuks bedacht. Louise Hordijk van The Game Inn uit Nieuwerkerk aan den IJssel neemt de kinderen mee in het spannende zeer populaire WOLVENSPEL. Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders op één van de kleine ontmoetingsplekken ( tent met verwarmingseenheden genieten van vers gezette koffie, gebak, soepen en wellicht nog wat meer